Opus completed a new store for Vision Express’ high profile Oxford Street store

A key feature was the removal of the existing stairway and installing a new staircase that wraps around the historic central dividing wall.

Key features include:  


  • Removing the existing stairway, between the ground and the basement, and installing a new staircase that wraps around the historic central dividing wall
  • Analysis and assessment of the existing structure of the building and proposed load path changes to ensure stability of the building is maintained
  • Installing a new stairway through the core of the building
  • Removing the chimney breast and wall on the first floor to provide an open plan “luxury eyewear” zone
  • Installing a feature void “the eye” through the floor, towards the front of the building.

“The building has encompassed a comprehensive internal re-design, to create a visually stunning customer environment spread across three floors.” Jonathan Lawson, Vision Express Chief Executive Officer.